login
Items

Veganistische Rabarbertaart

Deze rabarbertaart is 100% plantaardig.

Ingrediënten taartbodem

  • Ingrediënten vulling

  • 250 gram bloem

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel



  • 150 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)

  • 1 zakje bakpoeder

  • 100 gram agavesiroop

  • 1,50 dl water (lauw / warm)



  • 700 gram rabarber

  • 300 gram aardbeien

  • 2 el agavesiroop

  • 1 citroen

  • 1 el maïzena

  • 1 el vanille extract


Bereiding taart

  • Meng de bloem, zelfrijzend bakmeel, en bakpoeder. Roer het een beetje door elkaar. Voeg daarna de boter toe en kneed dit fijn. Voeg de agavesiroop en water (beetje bij beetje) toe tot je een vaste bol hebt.

  • Vet de taartvorm in (ik gebruik vaak zonnebloemolie, maar je kunt natuurlijk ook boter gebruiken). Verdeel 2 / 3 van het deeg over de bodem en langs de randen.




  • Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.

  • Was en snijd de rabarber en de aardbeien (halveer de grote aardbeien). Meng vervolgens de agavesiroop, maïzena en vanille extract er doorheen. Knijp de citroen er bij uit.

  • Giet het rabarbermengsel over de bodem uit.



  • Versier de top met deeg (ik die het op de appeltaart-manier).



  • Zet de taart in de oven en laat het ca. 45 min in de oven staan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief




E-mailadres:



 © 2024 CreateYourHealthyLifeStyle