Eetstoornis NAO

Iedereen kent anorexia nervosa, boulimia nervosa en de binge eating disorder maar er zijn ook mensen met een eetstoornis maar die niet in één van die drie groepjes past. Dit noemen we in eetstoornis Niet Anders Omschreven (NAO). In het Engels is het Eating Disorder Not Otherwise Specified (ED-NOS).

Deze eetstoornis is nog niet erg bekend, maar weldegelijk belangrijk om over te hebben. NAO patiënten hebben vaak verschillende symptomen van verschillende eetstoornissen. Dit kan een extreme controle zijn op het eten, het veel te weinig eten, af en toe overgeven of te veel eten (maar minder vaak dan bij boulimia of BED).

Net als de andere eetstoornissen zijn NAO patiënten er niet (meteen) van gediend om te horen dat ze een eetstoornis hebben. Ze kunnen boos reageren of het compleet negeren! Soms hebben ze het zelf niet door en denken ze dat ze gezond bezig zijn!

NAO is net als andere eetstoornissen gevaarlijk voor het lichaam. Organen kunnen beschadigd raken, menstruatie kan wegblijven, je kan een lage temperatuur hebben en een slechte conditie. Sommige mensen zien BED als een onderdeel van NAO, maar omdat er weldegelijk kenmerken van BED zijn, noem ik deze stoornis apart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *