Het verschil tussen suiker en suiker

Er zijn nogal wat misverstanden over suiker. Het schijnt namelijk zo te zijn dat mensen het verschil tussen suiker en toegevoegde suiker niet kennen.

Arjan Lubach omschrijft dit treffende met het artikel:The Green Happiness

Bedenk daarbij wel dat mensen niet willen weten wat “echt” gezond is, maar liever in illusies leven over wat misschien minder gezond, maar wel comfortabeler is.

Eten en drinken zonder suiker zijn gewoon niet zo lekker 🤷‍♀️ maar denken dat je koekjes geen suiker hebben omdat je geen kristalsuiker hebt afgemeten voelt wel lekker 🙃

Er wordt ons verteld, dat natuurlijke suikers beter zijn dan kristalsuiker, maar als je biologisch kijkt naar hoe je lichaam ermee omgaat, maakt het niet uit in wat voor vorm je de suiker eet.

Hetzelfde met dingen als “stevia”, in 100 gram suiker zit 387 kcal, in 100 gram stevia zit 376 kcal energie. Maar de ‘zoetbeleving’ van Stevia is 200 keer zo hoog, dus voor dezelfde smaak kun je 100 g suiker vervangen door 0.5g Stevia, veel minder energie dus.

Daarbij neemt men 0.5g stevia per portie en 4g suiker, voor diabetici zijn ook deze suiker vervangers niet geschikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *