login
Items

Super gezonde producten

Yoghurt. Nu is er een discussie gaande of zuivel wel of niet goed voor je is. Ik ben zelf van mening dat te veel zuivel niet goed voor je is, en dat je er maar beter zuinig mee aan kunt doen. Maar zuivel heeft ook positieve eigenschappen en is in ons land een van de belangrijkste bronnen van calcium! Wanneer je niet veganistisch bent, is het aan te raden om af en toe yoghurt te eten. Waarom? De probiotische bacterien in de yoghurt is een feestje voor je lichaam.  Let wel op welke yoghurt je koopt, want er heel veel soorten te verkrijgen. Zorg voor een calciumrijke yoghurt waar alles goed op staat vermeld! Ook soyayoghurt is een echte aanrader! Meng het lekker met wat fruit, agavesiroop – beter dan honing omdat het geen invloed heeft op je bloedsuikerspiegel – en verschillende soorten noten. Natuurlijk kun je er ook lekkere smoothies van maken.

Tomaten. We weten wel dat die gezond zijn. Daarnaast vind ik ze ook nog eens verschrikkelijk lekker! Ik eet ze gerust elke dag. Hoe roder hoe beter! Want, de rode kleur geeft aan dat er lekker veel antioxidanten in zitten. Het is goed voor je organen, gaat kanker tegen en is lekker in de sla, op de pizza of gewoon tussendoor. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk mee te nemen en niet duur!

Blauwe bessen. Deze zijn wat duurder, maar ze zijn ook in het wild te vinden of je kunt ze in je tuin planten. Een absolute aanrader, want deze blauwe vruchtjes hebben NOG MEER antioxidanten dan de domaten. Daarnaast hebben ze heel veel vitamine Aen vitamine C en vezels. Ik vind ze heerlijk om gewoon zo op te peuzelen of om door de yoghurt te doen. Wanneer je een te veel hebt aan blauwe bessen, kun je blauwebessenjam maken.

Walnoten. Ik vind ze verschrikkelijk lekker. Daar komt bij dat ik het leuk vind om ze zelf te kraken. Het is voor mij een uitdaging om zo veel mogelijk walnoten goed te kraken. Zeker voor mensen die geen vis eten, is dit een must! Er zit namelijk meer omega 3 in dan in zalm! En de anti-inflammatoire polyfenolen - soort antioxidanten – die de rode wijn zo gezond maakt, is niets vergeleken met de walnoot! Daarnaast zitten er ook nog eens een heleboel proteinen in. Wat wil een mens nog meer? Eet elke dag een paar noten en neem er een paar extra wanneer het herfst is – de walnotentijd. Doe ze in je yoghurt, in de salades, op je brood – heerlijk met brie en wat honing ofzo.

Zwarte bonen. Deze zijn minder bekend dan de bruine en de witte bonen, maar ze zijn absoluut de moeite waard af en toe te consumeren. Bonen zijn goed voor je hart, maar zwarte bonen zijn toch wel het best. Ze zitten vol goede stoffen die niet alleen je hart maar ook je hersenen voeden. Lekker veel vezels en proteine. Je kunt ze heerlijk verwerken in pasta’s of gewoon bij je maaltijd voegen als bijgerecht.

Spinazie. Popey wist het al: spinazie is goed voor je! Dit klopt helemaal! Ze bevatten omega 3 – net als de walnoten – en verkleint de kans op hartklachten en botontkalking. Zeker voor veganisten is dit een SF! Je zou eigenlijk elke week wel wat spinazie op je bord moeten planten. Dit zou voor mij geen straf zijn, want spinazie is een absolute lievelingsgroente van mij (en mijn niet-zo-van-groente-houdende-vriend is er ook dol op). Maak een lekkere lasagne met geitenkaas en walnoten
 © 2023 CreateYourHealthyLifeStyle