 Supersimpel zelf veganistische cupcakes bakken Ingrediënten (12 cupcakes) - 240 ml soja melk
- 225 gram bloem
- 100 gram rietsuiker
- 80 ml olie
- 2 tl vanille extract
- 2 el maïzena
- 1 tl appel azijn
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
Benodigdheden - Cupcake vormpjes
- Oven
- Kom
- Houten spatel
Bereiding - Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg alvast de cupcake-vormpjes klaar.
- Mix de soja melk en azijn en laat het even staan.
- Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en zout. Meng het goed door elkaar.
- Meng nu de sojamelk met de olie en vanille.
- Meng vervolgens het bloem erbij.
- Roer het deeg voor ongeveer 5-7 minuten zodat het lekker luchtig wordt.
- Voeg nu de rietsuiker erbij.
- Doe de cupcakes in de vormpjes en zet het 20 minuten in de oven.
|