Items
    
CreateYourHealthyLifeStyle
Recept pruim-noten taartje
Een recept voor pruim-noten taartje:
Ingrediënten (voor ca 30 kleine stuks en 15 tompouceformaatjes)
500 gr gedroogde, pitloze & gewelde pruimen
440 gr bloem
300 gr roomboter
300 gr (fijne) kristalsuiker
150 gr gehakte walnoten
80 gr amandelen
200 ml appelsap
120 ml perensap
6 eieren
1 zakje bakpoeder
2 tl vanille aroma
olie/boter voor invetten
De oven moet je voorverwarmen op 150 tot 160 graden.
Vet een 35x35cm bakblik in
Doe de appel- en perensap in een pannetje met de pruimen erbij en laat het koken. Laat vervolgens op een zacht vuurtje verder pruttelen en laat de pruimen zoveel mogelijk opnemen. (ca 15 minuten)
Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille aroma in een kom en klop het met de mixer tot een glad en luchtig mengsel (niet té luchtig).
Voeg de helft van de walnoten bij het deeg.
Pak de staafmixer en pureer de appel-, peren-, pruimensap tot een gladde mousse.
Breng vervolgens eerst het deeg in het bakblik en daaroverheen de mousse.
Strooi de walnoten er over en daarna de amandelen.
Doe hem in de (voorverwarmde) oven en laat hem er zeker 60 minuten in zitten.
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
E-mailadres:
Daghoroscoop
Elke dag een nieuwe
voorspelling op
dagelijksehoroscoop.eu
© 2024 CreateYourHealthyLifeStyle