Een recept voor pruim-noten taartje:
Ingrediënten (voor ca 30 kleine stuks en 15 tompouceformaatjes)
- 500 gr gedroogde, pitloze & gewelde pruimen
- 440 gr bloem
- 300 gr roomboter
- 300 gr (fijne) kristalsuiker
- 150 gr gehakte walnoten
- 80 gr amandelen
- 200 ml appelsap
- 120 ml perensap
- 6 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 2 tl vanille aroma
- olie/boter voor invetten
- De oven moet je voorverwarmen op 150 tot 160 graden.
- Vet een 35x35cm bakblik in
- Doe de appel- en perensap in een pannetje met de pruimen erbij en laat het koken. Laat vervolgens op een zacht vuurtje verder pruttelen en laat de pruimen zoveel mogelijk opnemen. (ca 15 minuten)
- Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille aroma in een kom en klop het met de mixer tot een glad en luchtig mengsel (niet té luchtig).
- Voeg de helft van de walnoten bij het deeg.
- Pak de staafmixer en pureer de appel-, peren-, pruimensap tot een gladde mousse.
- Breng vervolgens eerst het deeg in het bakblik en daaroverheen de mousse.
- Strooi de walnoten er over en daarna de amandelen.
- Doe hem in de (voorverwarmde) oven en laat hem er zeker 60 minuten in zitten.